MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) çeşitli fakültelerinin bünyesindeki Atatürkçü Düşünce Kulübü'ne üye öğrenciler, Soma'daki kömür ocağı faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için sessiz yürüyüş yaptı.
Manisa 19 Mayıs Stadyumu önünde toplanan, CBÜ'nün çeşitli fakülteleri bünyesinde faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Kulübü öğrencileri, Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için sessiz yürüyüşe başladı. 30 kişilik grup, yüzlerini kömür karasına boyayıp madenci bareti takarak Cumhuriyet Caddesi'nden Manolya Meydanı'na kadar sessiz kortej yürüyüşü yaptı. Önde Türk bayrağı, arkasında Atatürk posteriyle yapılan yürüyüş Manolya Meydanı'nda son buldu.
Yürüyüşü düzenleyen CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü Sınıf öğrencisi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Engin Nalbant, her yıl 19 Mayıs'ın coşkulu bir şekilde kutlandığını ancak bu yıl Soma faciası nedeniyle büyük bir burukluk yaşandığını söyledi. Nalbant, yürüyüşün amacının maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerini anmak olduğunu belirtip, "Soma'da yaşanan faciayı unutmayacağız ve unutturmayacağız" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Manolya Meydanı'nda yaklaşık yarım saat oturma eylemi yaptıktan sonra CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

İK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)