ATATÜRK Üniversitesi'nin çeşitli fakülteleri ile yüksekokullarında okuyan 100 kadar öğrenci, Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yılını, Palandöken Dağı'nın deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki zirvesinde kutladı. Karlı doruklarda dev Türk bayrağı açan üniversiteliler, toplucu İstiklal Marşı'nı okudu.
Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitim ve Spor Yüksek okulu (BESYO) ile Spor Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Cumhuriyet Tırmanışı' dün saat 09.30'da başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca'nın yönetiminde yapılan etkinliğe katılanlar Palandöken Dağı'nın zirvesine ulaştı. Ejder Tepesi'nde toplanan gençler burada dev bir Türk bayrağı açtı. Ardından saygı duruşunda bulunan gençler, Palandöken'in doruğunda toplucu İstiklal Marşı'nı söyledi. Gençler daha sonra 10'uncu Yıl ve Gençlik marşlarını coşkulu biçimde okuyarak başarıyı kutladı.
Yaklaşık 5 saat süren etkinlikle ilgili olarak TDF Başkanı Alaattin Karaca, Cumhuriyetin önemini belirten bir konuşma yaptı. Karaca, etkinliğe katılan gençleri kutladı ve "Ülkeyi canları pahasına kurtararak Cumhuriyeti ilan eden başta Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazileri şükranla anmaya devam edeceğiz" dedi.