Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kızılay'a kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. Geçen yıl bir günde bin 267 ünite kan toplanan üniversitede bu rakamın üzerine çıkılması hedefleniyor.
BEÜ ve Türk Kızılayı'nın birlikte gerçekleştirdiği kampanya merkez kampüsteki spor salonunda başladı. Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Özet'in de katılarak destek verdiği kampanyaya öğrenciler ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. 50 sedye ile 7 doktor eşliğinde gerçekleştirilen kampanyada öğrenciler bir taraftan kan verirken bir taraftan da müzik eşliğinde eğlendi.
Kendisi de kan bağışında bulunan Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer, 2012'deki ilk kampanyada 705, geçen yıl ise bin 267 ünite kan vererek büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Geç saatlere kadar devam edecek kampanyada geçen yılki rakamın üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Özer, "Amacımız kanla ilgili rekor kırmak değil. Kanın her zaman sürekli ihtiyaç olduğunu hem öğrencilerimizle hem de çalışanlarımızla birlikte tüm Türkiye'ye göstermektir" dedi.
Prof.Dr. Gülsüm Özet de kampanya nedeniyle Prof.Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti. Prof. Dr. Özet, "Kan, tek kaynağı insan olan ve yerinde kullanıldığında hayat kurtaran bir tedavi aracımız. Bu bizim için çok önemli. Kaynağı da güvenli ve düzenli donörler olması gerekiyor. Buna da ne kadar genç yaşta başlarsak o kadar verimli olabiliyoruz. İnşallah bundan sonra hiçbir hasta yakını elinde kan kağıdıyla kan aramayacak. Sanki eczaneden alırmış gibi kan gelecek ve hastalar tedavi olacak" dedi.
Gece saatlerine kadar devam edecek kampanyada öğle saatlerine kadar 400'ün üzerinde kan toplandı.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)