ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde meslek yüksekokulu öğrencileri, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini mum yakıp, basın açıklamasıyla protesto etti.
Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrenciler, ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto etti. Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 50 öğrenci kar yağışı altında, 'Silopi MYO elektrik kesintilerine karşı', Karanlıkta anlatacak hikayelerimiz bitti' 'Borcumuz yok, elektriğimiz yok' yazılı dövizler açıp, 'Nemrut'un Kızı' adlı türküyü söyledi.
Mumların yakıldığı protestoda öğrenciler adına konuşan Nazife Şen, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin herkesi mağdur ettiğini belirterek, "İnsan ihtiyaçlarının karşılanması için en önemli temel araçlardan biri olan elektriğin kesilmesi bizleri zor durumda bırakmaktadır. Birilerinin kendi çıkarları için bizlerin hayatını hiçe sayıp, kendi küplerini doldurma telaşı, ne yazık ki bizim karanlığa gömülmemize sebep oluyor. Artık yeter diyoruz; bizim de insan olduğumuzu, bizim de diğer şehirdeki insanlarla eşit şartlarda yaşama hakkımız olduğunu haykırıyoruz. Şimdiye kadarki kesintiler yanımıza kar kaldı ama bundan sonra kesintilerin olmasına tahammülümüz olmadığını herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.
Basın açıklamasının Kaymakamlığın hemen yanında yapılmasından dolayı bu kez öğrenciler ‘Kaymakam dışarı’ sloganları da attı. Bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra dağıldı.