KOCAELİ Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası nedeniyle bugün ve yarın derslere girmeyeceklerini açıkladı.
Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kollektifleri üyesi 50 öğrenci, Soma'da yaşamlarını yitirenler için yemekhane önünde biraya geldi. Öğrenciler 'Kader değil katliam', 'Yasta değil isyandayız', 'İşçiler greve öğrenciler boykota' sloganları attı. Yemekhane önünden sloganlar atarak Rektörlük binası önüne kadar yürüyen öğrenciler adına burada açıklama yapan Gökçe Şengönül şunları söyledi:
"Dün Soma'da meydana gelen olayla ilgili yüzlerce işçi yaşamını yitirirken yüzlerce işçi de yaralandı. Devletin ihmalleri sonucu yaşanan iş cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Onların tek suçu çalmadan, çırpmadan evlerine ekmek götürmekti. İşçilerin mezarlarını kazanlar, patronlar ve hükümettir. Yaşanan felaket sonrasında sosyal medyada yapılan 'genel grev' açıklamalarına katıldığımızı belirterek, işçi sınıfı ile gençliği buluşturduğumuz eylemlerin düzenlenmesinde hiçbir engelin olmadığını görüyoruz. Artık yetti."
Öğrenci gurubu yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

CS,SY(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)