DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde terzilik yapan 43 yaşındaki Semra Kat, üniversite öğrencilerinin kıyafetlerini ütületmek için getirmesi üzerine çamaşırhane de açtı. Semra Kat'ın 6 kilo çamaşırı 15 liraya yıkayıp ütülemesiyle müşterileri arasına ev kadınları da girdi.
4 çocuk annesi Semra Kat, 1 yıl önce Çuhallı mevkiinde terzihane açtı. Dikiş işlerinin yanı sıra üniversite öğrencileri kıyafetlerini ütületmek için getirmeye başlayınca Semra Kat, öğrencilerin kıyafetlerini yıkamakta ve ütülemekte sorun yaşadığını görerek çamaşırhane de açmaya karar verdi. Semra Kat, 1 ay önce işyerinin yanındaki dükkanı da kiralayarak 1 çamaşır makinesi, 1 kurutma makinesi ve 1 ütü alarak çamaşırhane açtı. Çamaşırhaneye ilk zamanlar üniversite öğrencileri ilgi gösterirken daha sonra çalışan kadınlar, çamaşırların uygun fiyatla yıkanması ve ütülenmesi nedeniyle ev kadınları da ilgi göstermeye başladı.
Üniversite öğrencilerinin kıyafetlerini yıkatmakta ve ütületmekte sorun yaşadığını görünce yeni bir işyeri daha açtığını belirten Semra Kat, "6 kilogram çamaşır yıkama kurutma ve ütü 15 TL. Fiyatları çok ekonomik. Çalışan kadınlar ve ev hanımları dahi fiyatlar uygun olduğu için çamaşırları bize getirmeye başladı" dedi.
4 yıldır işsiz olan orman endüstri mühendisi Recep Kat ise yeni işyerinin açılmasıyla birlikte eşine yardımcı olmaya başladı. Recep Kat ileride işleri büyüterek sanayi tipi çamaşır makinesi almayı hedeflediklerini söyledi.