GİRESUN’da kendilerine 'Sosyalist Üniversite Gençliği' adını veren bir grup YÖK’ü protesto etti.
Debboy mevkisinde toplanan ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ile Halkevi’nin destek verdiği grup, Gazi Caddesi'nden yürüyerek Atatürk Meydanı'na geldi. Hükümet ve YÖK aleyhine sloganlar atan grup adına Ezgi Güneş açıklama yaptı. AK Parti’nin, 'baskıcı ve toplumu ezici bir kurum olduğu' gerekçesiyle uzun süre YÖK’ün kaldırılmasını savunduğunu kaydeden Güneş, "Ne zaman ki AKP, YÖK’ü Kemalist yöneticilerden temizledi, o andan itibaren AKP yandaşlarının dilinden YÖK’ün kaldırılması talebi silindi. Baskıcı, faşist, bilimsel gelişmeyi önleyici YÖK, bir anda AKP tarafından sahiplenilip devletin şerefli bir kurumu oluverdi" dedi.
Ak Parti’nin YÖK’ü öğrenci gençlik üzerindeki sopa olarak kullandığını ileri süren Ezgi Güneş, "Bugün YÖK, öğrenci evlerini gözetleyen göz, üniversitede polis, paralı eğitim ve asimilasyondur. YÖK AKP’dir, AKP de YÖK" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Gazi Caddesi’nden yürüyerek dağılmak isteyen gruba polis flama dövizlerle yürümemeleri konusunda uyarıda bulundu. Kısa süreli tartışmanın ardından göstericiler flama ve dövizleri toplayarak çevik kuvvet gözetiminde dağıldı.