KARS Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk dersi kapsamında doğadaki yaban hayvanları için yem bıraktı. Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Yaşar Kop öncülüğünde yürütülen projenin 'Niyet Hayır Akibet Hayır' bölümünde, Kars-Kağızman Mevkii'nin yüksek kesimlerinde yaban hayatı için yem ve sakatat bırakan öğrenciler, "Karlar henüz erimedi. Biz de vahşi hayvanları düşünerek ilk projeyi buradan başlattık" dedi.
Öğrenciler aylar öncesinden hazırlıklara başladığı projeyi esnafı kapı kapı dolaşarak zenginleştirdi. Kars esnafından bayat ekmek, buğday ve kasaplardan da sakatat toplayan öğrenciler temin edilen minibüsle Kars’ın yüksek kesimlerine hareket etti. 
Aağır geçen kış mevsimi nedeniyle aç kalan yaban hayatına yardım elini uzatan öğrenciler, çuvallar dolusu yiyecekleri yüksek kesimlere taşıdı. Kemik, etleri, buğday ve ekmek kırıntılarını doğaya bırakan öğrenciler, yaban hayvanlarının açlıklarına çözüm olma hem de doğa sorumluluğunu az da olsa yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.
Öğrencilerini yalnız bırakmayan Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Yaşar Kop Kars'ın Türkiye’nin en soğuk şehirlerinden birisi olduğunu belirtti. Yrd.Doç.Dr. Yaşar Kop, şöyle dedi:
"Kars’ın kırsalı her ne kadar Kars yayla olmuş olsa da çeşitli yeryüzü şekillerini görmekte mümkün. Nasıl ki, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyorsak, canlıları da yaşatmak bu insanların bir görevidir. Bu projede hayvanları nasıl koruyabiliriz düşüncesiyle hareket ettik."
Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler 4'üncü sınıf öğrencisi Müslüm Narinç, “Soğuk koşullarda hayvanların fiziki ihtiyaçlarını karşılayamama koşulları var. Bundan dolayı çektiğimiz vicdan azabını biraz olsun dindirmeye çalıştık" diye konuştu.
Öğrencilerden İzzettin Eskidede ise, "Yabani hayvanlara yem ve benzeri maddeler bırakarak bu projeyi gerçekleştirdik. Kasapları dolaşarak rica da bulunduk. Sağ olsunlar hepsi de bizi kırmayarak yardımcı oldular. Türkiye'nin birçok kentine yaz gelirken buralarda hala kar var" dedi.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)