TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrenci, İstanbul'da üniversiteli Özge Gündoğan'ın eski sevgilisi Mehmet E. tarafından belediye otobüsünde öldürülmesini protesto etti.
Kahramanmaraş Caddesi'nde postane binası önünde toplanan KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 20 öğrenci, kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi, benzer olaylar karşında sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi. İstanbul’da öldürülen üniversiteli Özge Gündoğan’ae koruma verilmemesini eleştiren, ‘Kadını değil şiddeti yargıla’, ‘AKP’yi kadınlar sıfırlayacak’, ‘Erkek vuruyor AKP koruyor’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler,  ‘Yasta değil isyandayız’ sloganı attı.
Grup adına konuşan Nergis Dikici, “Özge’ye koruma verilmemiş, katledilmesinin önü açılmıştır. Ne yazık ki Özge ilk değil ve üretilen kadın düşmanı politikalar da gösteriyor ki son da olmayacak. Biz üniversiteli kadınlar olarak tüm yaşanan kadın düşmanlıklarına karşı sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Evet, üzgünüz ama yasta değil isyandayız” dedi.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.

FT(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)