ERZURUM Atatürk Üniversitesi öğrencileri Elif Narli ve Zeynep Özmen, Palandöken kayak merkezinde çevreye atılan pet şişe ve içki şişeleri ile bira ve kola kutularını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şişe ve kutuların bir bölümünü toplayıp çöpe atan iki arkadaş, küçük yaştan beri izcilik yaptıklarını, ilkbaharda karların erimesiyle birlikte, diğer izci arkadaşlarını da getirerek bölgede 'mıntıka temizliği' yapacaklarını söyledi.
Atatürk Ünivresitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Spor Yöneticiliği ikinci sınıf öğrencisi Elif Narli ile arkadaşı Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları birinci sınıf öğrencisi Zeynep Öymen, spor yapmak için çıktıkları Palandöken Kayak Merkezinde gördükleri çevre kirliliği karşısında şaşırıp kaldı. Ormanlık alandan yola kadar taşan boş şişeler ile bira ve kola kutularını toplamaya çalışan iki arkadaş, bu işin üstesinden gelemeyeceklerini anladı. Kış turizminde önemli bir yere sahip Palandöken Kayak Merkezinin bilinçsizce kirletilmesi karşısında üzüldüklerini belirten Elif Narli, şunları söyledi:
"Arkadaşım Zeynep ile birlikte küçük yaştan itibaren izcilik yapıyoruz. Doğayı çok seviyoruz. Kar yağmadan önce Palandöken'e spor yapmak için çıktık. Rüzgarın yola kadar getirdiği şişe ve kutuları görünce toplayıp çöp bidonlarına attık. Ama kutuların geldiği yöne doğru gidince gördüğümüz manzara karşısında şaşkına döndük. Ormanlık alanın içerisi adeta bira- kola kutusu ve içki şişeleri ile doluydu. Bizim gördüğümüz manzarayı yabancılar görmesin diye temizlemek istedik. Ancak buna da gücümüz yetmedi. Oysa Palandöken'e herkesin gözü gibi bakması gerek. Gördüklerimizi izci arkadaşlarımıza anlattık. Şu an karlar altında kalan bira kutuları ve içki şişelerini ilkbaharla birlikte Erzurumlu izciler olarak temizleyeceğiz. "