KAYSERİ'de Erciyes Dağı yolunda meydana gelen katliam gibi kazada hayatını kaybeden 7'si üniversite öğrencisi 11 kişi arasındaki 23 yaşındaki Ece Nur Kılıç, Kütahya’nın Simav İlçesi’nde toprağa verilecek. Üniversite öğrencisi Kılıç'ın ölüm haberiyle yıkılan ailesi, cenazeyi almak üzere Kayseri’ye gitti.
Kaza, dün Erciyes Dağı’ndan inişte meydana geldi. Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve yakınları günü birlik gezi için otomobil ve midibüslerden oluşan 14 araçlık konvoyla Kayseri'ye gelip Erciyes Dağı'na çıktı. Tekir Yaylası'nda bir süre gezip eğlenen öğrencilerle yakınları akşam saatlerinde dönüşe geçti. Kafiledekilerin bir bölümü araçlarıyla önceden inişe geçerken, öğrencilerin bindiği 51 AR 105 ve 51 HV 762 plakalı midibüsler arkara kaldı. Midibüslerin sürücüleri, Erciyes Dağı'ndan inişte buzlanma nedeniyle riskli olan Hacılar İlçesi yolunu takip etti. Sürücüler rampada keskin virajların bulunduğu yolda sürekli fren yaparak inmeye başladı. Hacılar İlçesi yakınındaki Mezarlık Mevkii'ne gelindiğinde Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüsün frenlerinin tutmadığını fark etti. Ozan, kontrolünü yitirdiği midibüsü durdurabilmek için son bir hamleyle kenardaki elektrik direğine yönlendirdi. Direğe çarpan tıklım tıklım dolu midibüs şarampole devrilirken, yolculardan bazıları dışarı fırladı, bazıları araçta sıkıştı.
Savaş alanına dönen kaza yerine sağlık ve trafik ekipleri gelirken, yaklaşık 10 dakika sonra gelen ve kafiledeki üniversitelileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 765 plakalı midibüs hızını alamayarak, yaralıları sedye ile ambulansa taşıyanlara ve yerdeki yaralılara çarparak sürükledi. Zincirleme kaza faciaya dönüşürken, çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Kazada yaralanan 31 kişi uzun uğraşlardan sonra ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Kazada, 7'si üniversite öğrencisi 11 kişi öldü.
SİMAV’DA TOPRAĞA VERİLECEK
Yaşamını yitirenler arasında bulunan Niğde Ulukışla Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Ece Nur Kılıç’ın Kütahya’nın Simav İlçesi’ndeki babasının evine acı haberle ateş düştü. Aile hemen Kayseri’ye gitti. Genç kızın cenazesi, işlemlerin ardından ailesine teslim edildi. Cenazeyi teslim alan iki çocuk babası Hasan Kılıç ve anne Yeter Kılıç Simav’a doğru yola çıktı. Üniversiteli Ece Nur’un cenazesi, yarın öğleleyin Halil Ağa Camii’nde düzenlenecek tören ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.