GAZİ Üniversitesi'nden sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğrencileri de uygulamalı kayak derslerini Ilgaz Dağı Doruk Kayak Merkezi’nde yapmaya başladı. Aralık ayının ilk haftasında yağan karın pistte sıkıştırılması sonucu öğrenciler, Ilgaz Dağı'nın güney bölümünde kalan Doruk'ta kayak yapılabiliyor.
Kayak derslerini sezon boyunca Ilgaz Dağı’nda yapan Gazi Üniversitesi öğrencilerine bu sezon Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri de katıldı. İki üniversiteye de uygulamalı dersleri Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim üyeleri Doç.Dr. İmdat Yarım ve Yrd.Doç.Dr. Ebru Çetin veriyor. Ilgaz Dağı'nı tanıtan kış sporları uzmanı ve Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı da olan Doç.Dr. İmdat Yarım, Aralık ayı sonu itibarıyla Ilgaz Dağı'nda kayak eğitimi için yeterli karın pistte olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Her iki üniversite Spor Yüksekokulları öğrencileri ile Ilgaz Doruk'ta 80 öğrencimizle birlikte uygulamalı kayak dersi yapıyoruz. Bu eğitim 5 gün süre ile sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 saat uygulamalı kayak dersi yanında akşamları da teorik olarak devam edecek."
Pistin hemen yanındaki 1990 rakımda bulunan Doruk Otel'de kalan öğrenciler, kayak sporu yanında doğa harikası olan Ilgaz'ı çok sevdiklerini söyledi.