MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde yapılan 17'nci Köyceğiz Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası düzenlenen törenle başladı.
Köyceğiz 17'nci Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası için düzenlenen törene Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Emniyet Müdürü Zafer Duymuş, Belediye Meclis Üyeleri ve kurum müdürleri katıldı. Köyceğiz Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan törende, mehter takımı gösteri yaptı. Başkan Kamil Ceylan, mehter takımına şeflik yaptı. Tören kapsamında, Köyceğiz kordonunda yapılan kortej yürüyüşü turnuva alanında son buldu.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, 1998'de 9 takımla başlayan turnuvanın, bu yıl 17'ncisini 13 üniversiteden 24 takımla gerçekleştirdiklerini söyledi. Turnuvaya 13 ayrı üniversiteden erkek ve kadın takımların katıldığını belirten Eler, "Uzun yıllar turnuvaya katılarak bizlere destek veren üniversitelerimize teşekkür ediyorum. Burada sadece hentbol değil dostluklar da pekişiyor. Köyceğiz denildiği zaman, akla hentbol geliyor. Köyceğiz'in iklimi hentbola uygun. Federasyon olarak turnuvayı başka bir yerde yapmayı düşünmüyoruz" dedi.
Köyceğiz Belediyesi Delta Plajı'nda yapılan şampiyonada, Orta Doğu Teknik, Dumlupınar, Marmara, Fırat, Ankara, Yüzüncü Yıl, Gazi, Hacı Bektaş-ı Veli, Celal Bayar, Muğla Sıtkı Koçman, Gaziantep, Kastamonu, Süleyman Demirel üniversiteleri ve Köyceğiz Belediye Spor Kulübü'nden 12'si kadın olmak üzere 24 takım mücadele edecek. Turnuvalar 29 Haziran Pazar günü yapılacak olan final karşılaşmaları ile son bulacak.

FOTOĞRAFLI