TÜRKİYE'nin çeşitli Üniversitelerinden gelen Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi 150 öğrenci konteyner kentte kalan depremzedelere destek vermek amacıyla Van'a geldi. Depremzedeleri konteynerlerde ziyaret eden öğrenciler geceyi de depremzedelerle birlikte geçirecek. Van'daki otel ve eğlence merkezlerini dolduran Vanalılar da yılbaşı gecesini coşkuyla kutluyor.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011' de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan konutların teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde toplam 130 aile kendilerine konut çıkmayınca konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Konteynerde yaşayan ailelerde yeni yıla kendilerine destek vermek için Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen Fikir Klüpleri Federasyonu üyesi 150 öğrenci ile birlikte girdi. Konteyner kentte giderek depremzedelere destek veren öğrenciler konteyner kent meydanında ateş yakarak halay çekip beraberlerinde getirdikleri oyucak ve hediyeleri dağıttı.

Depremzedelerin acılarına ortak olmak için Van'a geldiklerini söyleyen Fikir Klüpleri Fedarasyonu Sözcüsü Fırat Kaya,"Van depremle bir çok acıyı yaşadı. Depremden sonra ise acılar sarılmaya çalışılsa bile bugün bir çok vatandaş halen zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Burada bir çok depremzede açlık grevinde. Bizde bunlara destek vermek amaçıyla bugün buradayız. Yılbaşını da onlara birlikte geçireceğiz" dedi.

VAN'DA YENİ YIL COŞKUSU

Öte yandan birçok Vanlı yeni yılı eğlence mekanlarında karşıladı. Van'da yeni hizmete giren 5 yıldızlı Elite World otel ve eğlence mekanları bu canlılığa renk kattı. Hava sıcaklığının eksi 13'e kadar düştüğü Van'da vatandaşlar, 19.00'dan itibaren eğlence mekanlarına akın ederken, geç saatlere kadar gönüllerince eğlenerek yeni yıla girdi.