BİR gençlik kulübünün sosyal paylaşım sitelerinde duyurduğu "Gençlik Otobüsü" ile yurtdışında ücretsiz seyahat projesine binlerce üniversite öğrenci başvurdu.  Seçmelere hak kazanan 6 bin öğrenci, yurtdışına seyahatine için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu. Ülke tanıtımı için seçilecek 60 öğrencinin Avrupa’nın 14 ülkesindeki 28 şehri gezeceği belirtildi.
Türkiye çapında sosyal medya üzerinden örgütlenen bir gençlik kulübü bu yıl 5’incisi düzenleyeceği “Gençlik Otobüsü” projesine internet üzerinden yaklaşık 42 bin üniversite öğrencisinin başvurduğu bunlardan 6 bin öğrencinin seçmelere kaldığı belirtildi.
İstanbul’da Küçükçekmece’de bulunan bir gösteri merkezi düzenlenen seçmelerde 600 öğrencinin mükalata kalacağı, Ankara yapılacak seçmelerde ise 60 kişinin otobüsle ucretsiz yurtdışı seyahati kazanacağı bildirildi.
Proje yetkilisi Sibel Yılmaz, “Ben dana önce gençlik otobüsüne katılan şanslı gençlerden birisiyim. Gençlik otobüsüyle gittikten sonra insanın dünyaya bakış açısı değişiyor. Hayal gücü genişliyor. Daha önce yapamam dediği bir çok şeyi, otobüsle gidip geldikten sonra yapabilirim, başarabilirim güzüyle bakıyor. Türkiye’nin bir çok ilinden arkadaşlarımız hem otobüs içinde kendi kültürlerini pekiştirirken, otobüs dışarısında da Avrupa’nın kültürünü öğreniyor. Kendi kültürümüzü onlara tanıtıyoruz. Bu yıl internet üzerinden 42 bin 300 başvuru oldu. 6 bin genç ön elemeyi geçerek buraya geldi. Bu gün toplantıda 6 bin genç iki dakikalık video çekimi yapılacak. Bunların arasından 600 kişi seçilecek. Daha sonra mulakatlarla gençlik otobüsüne gitmeyi hak kazanacaklar. Otobüs 1 Ağustos’ta yola çıkacak, 12 Eylül ise Türkiye’ye geri dönecek” dedi.
Ankara Gazi Üniversitesi’nden gelen Selin Pınar Köroğlu, “Organizasyonu internetten takip ettim. Bir maceraya atıldık,geldik. Açıkçası ben ben eğlence beklemiyorum. Tamamen organisazyon amaçlı. İnsanlar genelde gençler eğleniyorlar gibi bakıyor. Ama ben daha ciddi bakıyorum. Öncelikli olan Türkiye’nin tanıtımıdır. Gidip kendimize bir şeyler katarsak güzel olur” dedi. Sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler, gösteri merkezi çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.