UŞAK Üniversitesi’ne yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu Gezi Parkı olayları sırasında ağır yaralanan ve 269 gündür tedavi gördüğü İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anmak için yürüdü.
Rektörlük binası önünde toplanan öğrencilere ÖDP Uşak Belediye Başkan Adayı Fadime Genç ve bir grup ÖDP’li destek verdi. Ellerinde dövizler ve Berkin Elvan’ın fotoğrafları ile kampüs içinde yürüyen öğrenciler 'Katil Var', 'Berkin’in katili AKP’nin Polisi' slonganları attı.
Rektörlük binası önünden Fen Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüyen öğrenci grubu yaptıkları ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildik. Hiçbir haklı yanları olmadan özel eşyamız olan pankartımızı elimizden almaya çalıştılar. Pankartı henüz açma gibi bir niyetimiz yokken, özel güvenlik görevlileri bizlere fiziksel şiddette bulundu. Bizleri öğrencilerin gözünde terörist olarak göstermeye çalıştı. Ellerimize kelepçelemek gibi ileri giden faşist özel güvenlik birimleri güvenlik sorumlusunun odasına gidene kadar tekmelerle bizleri tahrik etmeye devam etti. Bizler 900 TL maaşla çalışan özel güvenlik görevlilerinin çoluğu çocuğu aç kalmasın diye suç duyurusunda bulunmayacağız."
Berkin Elvan’ın ölümüne tahammül edemeyen okul yönetimi ve özel güvenlik biriminin üniversite içersinde özgürlük naraları attığını iddia eden öğrenciler, “Bizler buna inanmıyoruz. AKP, polis ve özel güvenlik birimi işbirliği içinde çocuk, genç, kadın demeden öldürmeye devam ediyor. 14 yaşında ekmek almaya giden bir çocuk size ne yaptı? Sizi neyle tehdit etti? Gerici Tayyip Erdoğan kendisinin dediğini kabul etmeyen her insana aynı şekilde yaklaşıyor” dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)