PROFESÖR, HORTUM KESTİĞİ BIÇAKLA DOÇENTİN BOĞAZINI KESMİŞ
Selçuk Üniversitesi'nde işlenen cinayetin ayrıntıları belli olmaya devam ediyor. Kimya Mühendisi Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nin, laboratuvarlarda deney hortumları kesmek için kullandığı bıçakla Mühendislik Fakültesi'ndeki odasında Çevre Mühendisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, boğazından bıçaklayarak öldürdüğü bilirtildi.
Sekreter Asuman S. ile 2 yıldır birlikte olduklarını ileri süren Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç.Dr. Celalettin Özdemir'in, sekreterle ilişkisini öğrenip, kendisini rezil edeceği yönünde tehdit ettiğini öne sürdüğü öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G., ifadesinde, ''Benim, Asuman S.'nin cep telefonuna gönderdiğim mesajları görüp, kayıt etmiş. Sonra bana gelip, durumu eşime, YÖK'e, çevreme anlatacağını söyledi. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır psikolojim bozulmuştu. Geceleri uyuyamıyordum. Olay günü de Asuman S., bana gelip, Celalettin Özdemir'in, mesajları YÖK'e ve eşime ileteceğini söyledi. Bunun üzerine ben, Özdemir'in odasına gittim. Asuman S. de arkamdan geliyordu. O, odanın dışında durdu. Ben Celalettin Özdemir ile konuşmak istedim. Ancak, beni yine rezil edeceğini söyleyince tartışmaya başladık. Bu sırada dışarıda duran Asuman, kapıyı üstümüzden kilitledi. Ben de sinirlerime hakim olamayıp, laboratuvarlarda hortum kesmek için kullandığım, bıçağı Özdemir'in karnına sapladım. Sonra 'Beni Öldürüyorlar’ diye bağırmaya başladı. Ben de bıçakla boğazını kestim. Kapıyı vurup, açmak isteyenlerin olduğunu fark ettim. Önlüğüm, kan içindeydi çıkarttım. Özdemir'in ceketini giydim. Kanlı önlüğümü de koltuğumun altında saklayıp, pencereden çıkıp odama gittim'' dediği öğrenildi.
ODANIN NEDEN DAĞINIK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Prof.Dr. Ahmet G.'nin, Doç. Dr. Özdemir'i öldürdükten sonra evine gittiği, kıyafetlerini değiştirdiği daha sonra tekrar fakülteye döndüğü öğrenildi. Bu sırada Asuman S.'ye telefon açıp Özdemir'i öldürdüğünü söylediğini öne süren Prof. Dr. Ahmet G.'nin ifadesinde, ''Asuman'a kapının anahtarı sordum. O da bana anahtarı kapının altına attığını söyledi. Ben de karton yardımıyla kapının altındaki anahtarı alıp, kanları temizledim. Parmak izlerinin olduğu yerleri temizledim. Sonra kapıyı kilitleyip, çıktım. Anahtarı da kampüsün içine gömdüm'' dediği öğrenildi.
PROFESÖR, KADIN SEKRETER İÇİN 50 BİN LİRA KREDİ ÇEKMİŞ
Asuman S.’nin zaman zaman evine çağırıp buluştuklarını, hamile kaldığı ve kürtaj yaptırmak istediğini belirterek kendisinden para istediğini iddia eden Prof. Dr. Ahmet G., ifadesinde, ''Asuman S. ile 2 yıldır birlikteyiz. Benden sürekli para isterdi. Bazen hamile kaldığını söyleyip, kürtaj yaptırmak için olduğu bazen de borcunu olduğunu söyleyip isterdi. İhtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 50 bin lira kredi çektim. Bugüne kadar yaklaşık 80 bin lira para vermiştim. Olayın ardından bir otele yerleştim. Asuman'ı da buraya çağırdım. Ondan para ihtiyacımın olduğunu söyleyip, para istedim. O da para vermeden çekip gitti'' dediği öğrenildi.
SEKRETER DOÇENTLE 5 YILDIZLI OTELLERDE BULUŞMUŞ
'Cinayete iştirak' suçundan gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece 'Adli Kontrol' kararıyla tutuksuz yargılanan sekreter Asuman S.'nin ise cinayetin ardından olaydan haberi yokmuş gibi işe gitmeye devam ettiği öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G. ile olan ilişkisini reddettiği, Doç.Dr. Celalettin Özdemir'le ilişkisini kabul ettiği öne sürülen Asuman S.'nin, doçentle yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğu iddia edildi.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 6 ay önce eşinden boşanan Özdemir'in ise, 5 yıldızlı otellerde kalmaya başladığı ve Asuman S. ile de burada zaman zaman buluştuğu, Ankara'da birlikte tatil yaptıkları iddia edildi. Asuma S.'nin Prof. Dr. Ahmet G.'den olduğu gibi Doç. Dr. Özdemir'in den de hamile kaldığını ve kürtaj yaptıracağını söyleyerek para aldığı öne sürüldü.

HD(İA/AAA)