MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde, 4 gün boyunca arandıktan sonra, evine 500 metre uzaklıktaki TCDD’ye ait su kuyusunda cesedi bulunan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Umut Zambak’ın annesi Kibariye Zambak, morgda son kez gördüğü oğlunun ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Anne Zambak, "Kuyunun kapalı olduğunu söylüyorlar ama yalanmış. Ağzı açıkmış. Lütfen gidin bakın. O kuyunun ağzı açık olmasa çocuğum orada işi ne?" diyerek gözyaşı döktü.
İstanbul- İzmir Karayolu kenarındaki TCDD'ye ait lojmanların bahçesindeki eskiden kara trenlere su vermekte kullanılan kuyuda, dün saat 10.00 sıralarında bir erkek çocuğu cesedi bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grubu tarafından 2 metresi suyla dolu 17 metrelik kuyudan çıkartılan cesedin, ayağındaki kırmızı ayakkabılarından 4 gündür kayıp olan Atatürk İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Umut Zambak’a ait olduğu belirlendi.
Zambak’ın ortadan kaybolduğu gün en son bir giyim mağazasından çıkarken güvenlik kameraları tarafından birlikte görüldüğü ismi açıklanmayan arkadaşının korkup olayı sakladığı anlaşıldı. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla arkadaşının ifadesinden yola çıkılarak, kuyuda yapılan aramada cesedine ulaşılan Umut’un İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde suda boğularak öldüğü, vücudunda ayrıca düşerken çarpma sonucu oluştuğu sanılan ufak tefek sıyrık ve yaraların olduğu belirlendi.
İki çocuklarından büyük olanı Umut’u kaybetmenin acısını yaşayan Manisa’daki bir beyaz eşya mağazasında işçi olarak çalışan baba 35 yaşındaki Hasan Hüseyin Zambak ile ev kadını anne 32 yaşındaki Kibariye Zambak’a sakinleştirici iğne vurulurken, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.
'KUYUNUN AĞZI AÇIKTI' İDDİASI
Acılı anne Zambak, bugün Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Morgu’na gidip, son kez oğlunu gördü. Tekrar döndüğü evinde gazetecilere yaptığı açıklamada oğlunu sağ olarak en son 25 Nisan’da evlerinin bahçesinde okuldan döndüğünde gördüğünü belirten Kibariye Zambak, "Bir ara içeri kardeşine süt almaya girmiştim. Bu arada bana haber vermeden sessizce dışarı çıkmış. Bir daha da kendisinden haber alamadım. Biraz önce son halini yine gördüm ve melekler gibi yatıyor. Ne olur bunların arkasında olanları bulun, başka hiçbir şey istemiyorum. Ne gerekiyorsa yapın. Benim elimde avucumda yok, koşturamıyorum peşinden, tüm sesimi duyanlar yardım etsin. Kim yaptıysa bulsunlar, başka bir şey demiyorum. Bize hiçbir açıklama yapmadılar, hiçbir şey söylemediler, hiçbir şeyden haberim yok. Sadece öldüğünü haber verdiler. Kuyudan çıktığını biliyorum. Kuyunun kapalı olduğunu söylüyorlar ama yalanmış. 'Kuyunun ağzı açık' diyorlar. Lütfen gidin bakın. O kuyunun ağzı açık olmasa çocuğum orada işi ne? Oğlum daha önce hiç oralara gitmedi, bilmezdi. Ben bile orada kuyu olduğunu bilmiyordum" dedi.
TCDD Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan yazılı açıklamada kuyunun pencereleri kapalı ve çivili olduğunu bildirilmişti.

BG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)