İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () – ANTALYA’da geçirdiği trafik kazası sonrası hafızasını yitirip felç kalan ve Samsun'da tedavi gören 'Umut'un koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, "Geçen Cumartesi günü mitinge katılarak yardım için Başbakanımıza mektup verdim. Kendisi de bana ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi" dedi.
Antalya'da 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında felç kalarak bilincini yitiren ve Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği Rusya vatandaşı olduğu sanılan ve kemik yaşı 21 olarak belirlenen Umut'un tedavisi, Samsun’da özel bir hastanede devam ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçen Cumartesi günü Samsun’da gerçekleştirdiği miting sonrası yaşadığı sıkıntıları içeren yazdığı mektubu veren Gülsüm Kabadayı, "O sahneye çıktığında Başbakanım deyince bizi gördü ve korumalarına söyleyip bizi yanına aldırdı. Önce Emine Erdoğan ile konuştuk. Mektupta ne yazdığını ve ne istediğimi sordu. Ben de kendisine Umut’un bakımının ihtiyaçlarının giderilmesini, hastanede iyileşene kadar kalmayı istedim. O da 'tamam' dedi. Tekerlekli sandalyedeki Umut’u görünce çok mutlu oldu. Kendisine, 'Ben Moskova’ya gittiğimde ülkem' dedim. Benim devletim sizsiniz. Umut'un babası sizsiniz' dedim. O zaman daha çok mutlu oldu. Fotoğraflar çektirdik. Ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle kendi doktorundan bizimle ilgilenmesini istedi. Doktoru da bana Antalya ve Samsun Valiliğini arayarak ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyleyeceğini belirtti" dedi.
Bu yaşananlar sonrasında ilk olarak Antalya Valiliği tarafından arandığını dile getiren Gülsüm Kabadayı, "Antalya Valiliği'nin ardından, Samsun Valiliği özel kalemi aradı. Başbakan’a verdiğim mektubun içeriğinin ne olduğunu, ne istediğimi sordu. Ben de kendisine Umut’un burada kalıp tedavisinin devam etmesini ve maddi ihtiyaçlarının giderilmesini istediğimi söyledim. Benden TC numaramı aldılar. Şimdi haber bekliyorum. Ben asla yılmadım, yılmayacağım. Çünkü ben anneyim. Umut iyi olana kadar mücadeleye devam edeceğim. Ben Umut’un sağlığına kavuşacağına inanıyorum. Ve Umut sağlığına kavuştuktan sonra gerçek annesini aramaya başlayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI