AYDIN Efeler ilçesinde 17 yaşındaki H.N. ile gönül rızası ile ilişkiye giren evli ve 1 çocuk babası 39 yaşındaki R.K., yine ilişkiye girip çocuk sahibi olduğu üniversite öğrencisi 22 yaşındaki H.Ö.'nün polis merkezine başvurusu üzerine yakalandı. H.Ö.'den olan çocuğu nüfusuna geçiren ancak H.N.'den olan Umut'un kendisine ait olmadığını ileri süren R.K. hakkında, 'yaşı küçük çocuğa cinsel istismar' ve 'babalık' davası açıldı.
Aydın'da yaşayan 44 yaşındaki K.N., 26 Nisan 2014 günü Efeler Polis Merkezi'ne giderek, 17 yaşındaki kızı H.N.'nin bir erkek bebek doğurduğunu, kızına tecavüz edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Polis merkezine davet edilen H.N., yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada ifade veren H.N., yaklaşık bir yıl önce bir arkadaş ortamında kendisini 'Müteahhit Metin' olarak tanıtan bir kişi ile tanıştığını, birlikte yemek yediklerini ve İkizdere Barajı yakınlarında kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini, hamile kalınca da kimseye anlatamadığını söyledi. H.N., ayrıca kilolu olduğu için hamileliğini ailesinde de gizlemeyi başardığını ve 'Umut' adını verdiği bir erkek bebek doğurduğunu ancak babasına ulaşamadığını anlattı.
KOMİSER YARDIMCISI HATIRLAYINCA YAKALANDI
Bunun üzerine Umut bebeğin babasının bulunması için polis çalışma başlattı. Araştırmalar sürdüğü sırada geçen 17 Haziran'da, H.Ö. adlı üniversite öğrencisi, Efeler Polis Merkezi'ne giderek kadın sığınma evine yerleşmek istediğini söyledi. Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi öğrencisi H.Ö., "Yaklaşık bir yıl önce bir arkadaş grubunda kendisini 'Müteahhit Metin' olarak tanıdığım bir kişiyle tanıştım. İlişkiye girdik, 4 ay sonra hamile olduğumu anladım. Bebeği aldıramadım ve doğum yaptım. Hamile olduğumu öğrenen Metin bana bir ev kiraladı ve okula gitmemi engelledi. Psikolojim bozuldu. Çocuğuma zarar vermek istemiyorum. Bana yardım edin" dedi. Bir önceki olay ile benzerliğin bulunması, Komiser Yardımcı Hasan Duman'ın dikkatini çekti. Komiser Yardımcısı Duman, H.Ö.'den bebeğin babasını çağırmasını istedi. Polis merkezine gelen kişinin gerçek isminin R.K., inşaat işçisi, evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.
BABALIK DAVASI AÇILDI
3 ay önce Umut bebeği dünyaya getiren 17 yaşındaki anne H.N., polis merkezine davet edildi. Teşhis yapan H.N., kendisiyle ilişkiye girenin 'Müteahhit Metin' olarak tanıdığı R.K., olduğunu teşhis etti. Suçlamaları kabul etmeyen R.K., "Biz H.N. ile birlikte yemek yedik ve İkizdere Barajı yakınlarına gittik. Ancak kendisiyle ilişkiye girmedim. Çocuk benimse suçlamaları kabul ediyorum, değilse etmiyorum" diyerek ifade verdi. R.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. R.K.'nin evraklarının elden adliyeye gönderileceği belirtildi. R.K. hakkında 'yaşı küçük çocuğun cinsel istismarı' ve 'babalık' davası açıldı.

FOTOĞRAFLI