Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), ()- AYDIN'ın Kuşadası ilçesinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmeye çalıştıkları ileri sürülen yabancı uyruklu 23 kaçak ile 1 Türk organizatör, polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen türk organizatör Ü.K., tutuklandı.

Bir ihbarı değerlendiren Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde, Sahil Siteleri Yavansu Mevkisi'ndeki Long Beach Plajı'nda kaçaklar olduğunu belirledi. Bunu üzerine bölgeye giden polis ekipleri, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için hazırlık yaptıkları belirlenen 23 suriyeli kaçak ile Türk organizatör Ü.K. (35), yakalandı. Polis, kaçakların yanındaki 23 can yeleği, bir boş benzin bidonu, 2 plastik pompa, 1 bot motoru, bir cep telefonuna da el koydu.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen aslin Vanlı olan organizatör Ü.K., tutuklanıp, söke Cezaevi'ne gönderildi. Kaçakların ise işlemlerinin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.