İZMİR’de kurulan ve kısa sürede özgün müziğin tanınmış gruplarından biri haline gelen Umuda Ezgi grubunun, dün hayatını kaybeden kurucusu ve solisti 55 yaşındaki Nihat Aydın için tören düzenlendi. Aydın’ın tabutu, müzik yolculuğuna başladığı İzmir’in Gültepe semtinde omuzlarda taşındı, bu sırada da parçaları çalındı.
Özgün ve protest müziğinin önemli kilometre taşlarından Grup Atmacalar ve sonrasındaki ismiyle Umuda Ezgi müzik topluluklarını ünlü sanatçı Yavuz Bingöl ile kuran İzmirli müzisyen Nihat Aydın, dün hayata gözlerini yumdu. Bir süredir kanser tedavisi gören Nihat Aydın’ın cenazesi, Buca Cemevi’nden alınarak, Gültepe Meydanı’na götürüldü. Buradaki törende, tabutuna Devrimci Yol bayrağı serilen Nihat Aydın için arkadaşı Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, “Sınırsız, sınıfsız, adil bir yaşam için müdalade eden kardeşimizi kaybettik. Nihat’ın daha söyleyecek sözleri, şarkıları vardı. Türkülere sığındı, çünkü ülkede türküleri yapanlar yasaları yapanlardan daha güçlüdür” dedi. Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile birlikte katılan CHP Muğla Milletvekili ve sanatçı Tolga Çandar ise, dünyanın herhangi bir noktasında verilen devrim mücadelesinde mutlaka müziğiyle var olduğunu söylediği Nihat Aydın’ı unutmaycaklarını dile getirdi.
EŞİ VE KIZI EN ÖNDE YÜRÜDÜ
Törenin ardından oluşturulan kortejle Nihat Aydın’ın cenazesi, yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşındı. Bu sırada Aydın’ın eşi Songül Aydın ve kızı Ezgi Aydın da, kortejin en başında yürüdü. Yürüyüşün ardından Nihat Aydın’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne götürüldü.