'GÜDÜK NECMİ' MERDİVENLERDE TÖKEZLEDİ
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde yapılan 9'uncu Uluslararası Dadaş Film Festivali açılış törenine Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dadaş Film Festivali Komite Başkanı Nil Gürpınar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yeşilçam oyuncularından Engin Çağlar, Şefik Döğen,Salih Kalyon, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ve Muhsin Bey filmi oyuncuları, Seksenler dizisi oyuncuları, yönetmenler ve öğrenciler katıldı. Oyunculara plaket verilmesinin ardından Grup Yürüyüş orkestrası konser verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sanata ve kültüre büyük önem ve destek verdiğini belirterek "Önümüzüdeki yıl 10'uncusu yapılacak olan Uluslararası Dadaş Film Festivalini büyük coşku, heyecan ve zevkle kutlayacağız. Bu festivale her türlü desteği vereceğimi, bir yıl öncesinden başlayarak bir komite kurulmasını sağlayacağım. Nil Hanım festivali başlatan bir öncüdür. Ona yardım etmek bizim vazifemizdir. Elimizden geleni yapacağız" dedi.
Vali Ahmet Altıparmak da sanatçılarının ülkenin aydınlık yüzleri olduğunu belirterek Uluslararası Dadaş Film Festivalinin Erzurum'un tanıtımı için büyük önemi olduğunu söyledi. Festivalin saygıya layık bir etkinlik olduğuna dikkati çeken Vali Altıparmak, komite başkanı Nil Gürpınar'a özellikle teşekkür ettiğini bildirdi. Vali Altıparmak sinema sanatçılarına yönelik olarak "Siz aileden bir fert gibisizinz. Toplumsal değerliliği yüksek, yaşanan dramlar karşısında sessiz kalmayan, elinizdeki en etkin enstürmanınız sanatla bunlara dikkat çekerek toplumsal duyarlılığı artıp gönüllere taht kurmaktasınız" diye konuştu.
Festivalde Yavuz Turgul, Şener Şen, Ertem Eğilmez ve Halit Akçatepe'ye onur ödülü verildi. Ödülünü almak için sahneye çıkan 'Güdük Necmi' lakaplı Halit Akçatepe merdivenlerde tökezledi. Onur ödülünü Vali Ahmet Altıparmak'tan alan Akçatepe'yi Hababam Sınıfı oyuncuları omuzlarına alarak 'Bastır Hababam' sloganı attı.

NK (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)