Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivali, 16 yaş altı yerli ve yabancı grupların gösterileri ile başladı. Festivale 16 ülkeden 2 bin dansçının katıldığı açıklandı.
Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklenen organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı. Bodrum Belediye Meydanı'ndaki etkinlikte Gürcistan, Kırgızistan, Ukrayna, Hindistan, Rusya ve Türkiye'den dans grupları gösteri sundu. Gösterileri Bodrumluların yanı sıra yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.
Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci festivale Türkiye ile birlikte 16 ülkeden 2 bininin üzerinde dansçının katıldığını söyledi. Katılımın geçen yıllara göre önemli ölçüde artığının kaydeden Özvezneci, "UNESCO kültürel etkinlikler listesinde yer alan festivalin hazırlanması için 30 farklı ülkeden gönüllüler görev aldı. Avrupa'nın en büyük dans festivallerinden birine ev sahipliği yapıyoruz. Festivalimiz turizmime de katkı sağlıyor" dedi.
20- 25 Mayıs tarihlerini kapsayan festivalde sokak gösterileri, tematik etkinlikler, Bodrum Antik Tiyatro'da ana gösteri ve yarışmalar da yer alacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek. Festivalde 24- 25 Mayıs'ta 700 dansçının kalımıyla Latin dansları yarışması düzenlenecek.

OU(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)