SARIYILDIZ: KÜRTLERİ BÖLECEK HİÇ BİR SINIRI TANIMIYORUZ
Uludere'den Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüşmek üzere kent merkezine gelen aileler önce BDP il binasında BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile bir araya geldi.
Görüşmeden sonra konuşan Milletvekili Sarıyıldız, dün Uludere'de bir katliam girişimi yapıldığını ileri sürerek şöyle konuştu:
"Hiç kimse Roboski üzerinden böyle bir şeye teşebbüs etmesin. Bundan sonra tek bir insanın yaralanması veya ölmesi halinde, bu halkın öfkesinin önünde hiçbir set duramayacaktır. Süreç diye bir şey kalmayacaktır. İki gün önce Şırnak Valisi ile bir görüşme yaptık. Bu durumun farkındaydık. Yapılanların, oradaki çalışmaların risklerinin farkındaydık. Oradaki güvenlik yolunu yapılması halinde, bilhassa bu aralar Roboski'de askeri mahkemenin takipsizlik kararının verildiği günün hemen akabinde tekrar böyle bir inşaata başlanması açıkçası ciddi bir provokasyondur. Bu zamandan sonra Kürtleri bölecek, Kürtleri birbirinden ayıracak hiçbir sınır tanımayacağız, Roboski halkı tanımayacaktır. Roboski halkının acısını tanımayan bu devleti halk tanımayacaktır."
AİLELER VALİ İPEK İLE GÖRÜŞTÜ
Uludereli ailelerden Zeki Tosun, Zeki Encü, Ubeytüullah Encü, Veli Encü, Sadık Ürek ile bölgenin ileri gelenlerden Mehmet Ceviz, Alihan Özhan ve Şırnak Belediye Başkanvekili Faik Saltan, İl Genel Meclis Başkanı Erşet Ediş, BDP İl Başkanı Baki Katar, Vali Hasan İpek ile yaklaşık 2 saat basına kapalı görüşme yaptı. Görüşmenin ardından aile üyeleri sadece sohbet yaptıklarını belirterek, haftaya Salı günü yeniden Vali İpek ile görüşeceklerini söyledi.

Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () -