GÖZALTI SAYISI 7'YE ÇIKTI
Uludere'nin Ortasu ile Gülyazı köylerinde bu sabaha karşı askerlerin yaptığı aramalar sonrasında gözaltına alınanların sayısı 7'ye çıktı. Gözaltına alınan Kerem Enç, Yılmaz Enç, Hikmet Alma, Cehver Üren, Celal Encü, Faruk Encü ve Servet Encü, helikopterle Uludere'ye götürüldü. Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüpheliler sorguya alındı.
"ASKERLER EVİMİZİ DAĞITTI"
Uludere'de 2011 yılı sonunda düzenlenen hava operasyonundan yaralı kurtulan ve bugün gözaltına alınan Servet Encü'nün eşi Sevim Encü, sabah karanlığında askerlerin kapıyı çalınca çocukların çok korktuğunu söyledi. Sevim Encü, şunları söyledi:
"Askerler kapıyı çaldı. Çocuklarla uyuyorduk. Önce kapıyı açmak istemedim. Çocuklarım korkunca kapıyı açmak zorunda kaldım. Kapıyı açtım, 'Daha ne istiyorsunuz, 34 kişiyi öldürdünüz, daha ne istiyorsunuz?' dedim. Arama yaptılar. Her tarafı aradılar, her tarafı darmadağın ettiler. Evi ararken, 'Onlara 34 canımızı öldürdünüz, bizi rahat bırakmayacak mısınız?' dedim. İki öz kardeşim hayatını kaybetti. Eşim sürekli televizyona çıkıp konuştuğu için bize baskı kuruyorlar. Devletin bize bunu yapmaya ne hakkı var?"
"FOTOĞRAFLARI KIRIP AYAKLA BASTILAR"
Bugünke operasyonda babası Kerem ve kardeşi Yılmaz'ın gözaltına alındığını belirten Ahmet Enç de 2011'deki bombardımanda ölen 34 kişinin bulunduğu çerçeveli fotoğrafların, askerler tarafından kırıldığını öne sürdü. Ahmet Enç, şunları anlattı:
"Sabah erken saatlerde askerler kapıyı çaldı, açtığımızda arama yapacaklarını söyledi. Arama kararını bana gösterdiler. Askerler izin yazısını gösterdikten sonra arama yapmalarına müsade ettim. Babam o ara dışardaydı, evde değildi. Dışarda babamı görüp gözaltına aldılar. Babamı ve beni dövdüler. Gerginlik ve panik yaşandı. Çok büyük şiddet gördük. Üçümüzü gözaltına aldılar, son anda askeri arabanın içinden atlayarak çıktım. Evimizi darmadağın ettiler. Şehitlerimizin fotoğraflarını kırıp, ayakla bastılar." 
Ahmet Enç, askerler tarafından dövüldüğünü öne sürerken vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan morlukları gösterdi.
"ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"
Gözaltına alınan Kerem Enç'in eşi Hanife Enç de askerlerin sık sık ev aramaları nedeniyle kendisi ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Enç, şöyle dedi:
"Çocuklarımızın katillerini bulacaklarına, üzerimize geliyor, eş ve çocuklarımızı gözaltına alıyorlar. Sınıra gittik diye bize 3 bin lira ceza kestiler. Bu baskıların durmasını istiyoruz. Hakkımızı arıyoruz, devletten bir şey istemiyoruz. Hakkımızı vereceklerine baskı kuruyorlar. Ana dilimizi istiyoruz. Katilleri bulacaklarına, her gün evlerimize gelip kapılarımızı çalıyorlar. Çocuklarımız korkuyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Erdoğan bizden ne istiyor? Yeter artık, yeter. Evime, evimin haline bakın. Evimi dağıtmışlar. Şehitlerimizin fotoğraflarını yere atıp, kırıyorlar, ayakla üzerine çıkıyorlar. Ne günahımız var? 34 çocuğumuz ölmüş, benim de psikolojim bozulmuş, her gün hastanelere gidiyorum. Doktorlar bana kanser teşhisi koymuş. Bende tümör var. Doktor bana 'üzülme' diyor. Nasıl üzülmeyeyim? Çocuğumu, kocamı, alıyorlar, şimdi nasıl üzülmeyeyim? Biz onlardan bir şey istemiyoruz. Sadece hakkımızı ve dilimizi istiyoruz."