TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, kuzey yamacındaki milli park ve kayak pistlerinin yanı sıra güney ve batı yamaçlarında da doğa güzelliklerini barındırıyor. Orhaneli sınırları içinde bulunan doğa harikası Sadağı Kanyonu, tanıtım bekliyor.
Uludağ denilince akla kayak ve kış turizmi gelmesine rağmen dağın diğer yamaçları da binbir güzelliği ile Türkiye’nin saklı cennetlerinden biri. Uludağ’ın karla kaplanmasına günler kala sonbaharın sarı renkleriyle güzellikler sunan Orhaneli Sadağı Kanyonu, Van’dan yeni atanan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun ziyaretiyle bir kez daha gündeme geldi.
Bursa’nın gizli cennetlerinden biri olan 12 kilometrelik kanyona ilk trekking parkuru tabelası çakan Vali Karaoğlu’nun projesi gerçekleşirse 2015 yılına kadar Bursa’da 2 bin kilometre doğal yürüyüş ve bisiklet parkuru yapılacak. Ayrıca Sadağı Kanyonu da tüm Türkiye’ye tanıtılarak şehrin gürültüsünden kaçmak doğayla başbaşa olmak isteyenlerin tercih edeceği mekanlardan biri haline gelecek.