BURSA’nın Kestel İlçesi’nde yaşayan üniversite öğrencisi Samet Sarıuşak, iki yıl önce başladığı yamaç paraşütü ile kentin bilinmeyen noktalarını keşfediyor. Eğitimlerin ardından tek başına uçmaya başlayan Sarıuşak, uçuşlarının ardından evine dönmekte zorlanmıyor. Evinin yakınındaki boş alana inen Saruşak, paraşüt ile uçmanın kolay olmadığını söyledi.
Kestel İlçesi’nde yaşayan Samet Sarıuşak, 2011 yılında başladığı yamaç paraşütü ile uçmanın keyfini çıkarırken bir yandan da kuşbakışı Bursa’yı görüntülüyor. Ulaşım sorununa da kendine göre çözüm bulan Saruşak, evinin önüne uçarak iniyor. Paraşütle uçmanın kolay olmadığına dikkat çeken Sarıuşak, eğitimlerin ardından yeteneğe ve zaman ayırmaya göre uçmanın geliştirilebildiğini belirtti. Uçuş öncesi güvenlik önlemlerine ve rüzgara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıuşak, uçmanın keyfinin yaşanarak anlaşılacağını kaydetti.
'AİLEM ŞAŞIRDI'
Uçmanın en pratik ulaşım yolu olduğunu ifade eden Samet Saruşak, “800 metrelik yükseklikte bulunan Zeyniler Köyü’nden atladım. Bin 500 metreye kadar yelken bandını kullanıp termik akımı da yakalayarak yükseldim. Bir buçuk saat hava da kalarak 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kestel İlçesi üzerinde süzülmeye başladım. Evimin yakınındaki boş alana indim. Paraşütümü toplayıp evime gittim. Ailem beni bu kadar çabuk görünce şaşırdı” dedi.
'DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİYORUM'
Bursa’nın doğal güzelliklerini ve bilinmeyen yerlerini de keşfetme fırsatı yakaladığını dile getiren Sarıuşak, “Bu güzelliklerin görüntülerini ve fotoğraflarını çekip, görmek isteyenlerle paylaşıyoruz. İnsan büyüleyici ortamdan ayrılmak istemiyor. Daha da yükseğe çıkıp süreyi uzatmaya çalışıyoruz. Yeşilin, kırmızının, sarının her tonunu yakalayabiliyorsunuz” diye konuştu.
Bursa’yı yamaç paraşütünde temsil etmek için çalıştığını vurgulayan Samet Sarıuşak, kentteki atlayış alanlarının arttırılması için yetkililerden destek istedi.