BURSA Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kirliliğin önlenmesi için doğalgaz kullanımına geçilmesini istedi. Vali Karaloğlu, önümüzdeki yıl Uludağ yolunun sökülerek 50 santimetre kalınlığında sıcak asfalt yapılacağını söyledi.
Yeni sezonun açılmasına sayılı günler kala Milli Parklar Milli Parklar Koordinasyon Komitesi Uludağ’da Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya Uludağ’da bulunan otellerin işletmecileriyle birlikte kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Kış sezonunda yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Uludağ'da otellerde ısınmak amacıyla mazot kullanımı nedeniyle koku ve hava kirliliğinin yükseldiğine dikkat çekildi. Ayrıca kar temizleme çalışmalarının zaman zaman aksadığı yolların kapandığı belirtilirken en büyük eksiklikler arasında otopark sorunu ile günlük ziyaretçiler için dinlenme alanı ile tuvalet eksikliğine dikkat çekildi. Vali Münir Karaloğlu, Uludağ’da sorunların çözümü için tüm sektör temsilcilerinin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Uludağ'da temiz havayı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Otele girerken ağır bir koku hissettim sorduğumda ‘Isınmak için kullanılan mazot kokusu’ dediler. Şimdi bir an önce burada kirliliği önlemek amacıyla doğalgaz getirilmeli bunun için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız."
Hedeflerinin Uludağ’ı daha efektif kullanmak, buraya gelen insanları daha mutlu bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:
"İnsanlar buraya tatil yapma ve eğlenmek için geliyor. Rahat ettikleri sürece huzur bulurlar. Bunun için gerekli altyapıyı kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, hem de buradaki işletmeler olarak hepimizin görevi. Bu işbirliğimiz devam ederse biz Uludağ’ın hem yazını, hem kışını daha efektif kullanırız diye ümit ediyorum."
Uludağ’ın artık 4 mevsim kullanım zamanının geldiğini ifade eden Karaloğlu, şöyle devam etti:
"Bunu da çözmemiz lazım. Uludağ'da Dünyanın dört tarafından gelecek futbol takımları neden kamp yapmasın, burada bulunan otellerin kamp yaptıramıyorsa kendilerini sorgulaması lazım. Büyükşehir Belediyemiz hem kongre merkezi hem spor merkezleri ile ilgili protokolleri imzaladı. 2016’ ya kadar inşallah hem kongre merkezimiz hem de spor tesislerimiz yapılmış olacak. Daha fazlasının da yapılması lazım. Ama mutlaka Uludağ 12 ay kullanılan, turizm yapılan bir mekana dönüştürmemiz lazım."
Vali Karaloğlu, önümüzdeki yıl Uludağ’ın yolunun komple sökülerek 50 santimetre kalınlığında sıcak asfalt yapılarak sorunun tamamen çözüleceğini ekledi.