ULUDAĞ'da pazar günü başlayan orman yangını, rüzgar ve arazinin sarp olması nedeniyle kontrol altına alınamadı. Gece de devam eden yangında, 50 hektarlık ormanlık alan tarhip oldu.
Uludağ'ın Sarıalan Mevkii ile merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Süleymaniye Köyü arasındaki ormanlık bölgede pazar günü saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Örtü yangını olarak başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak çam ağaçlarına sıçradı. Kadıyayla Bölgesi'ndeki çalışmalara, 10 arazöz ile müdahale eden ekipler, alevlerin sarp ve kayalık aynı zamanda yolu olmayan bölgede yoğun olması nedeniyle zor durumda kaldı. Zaman zaman kısmen kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle etkisini sürdürdü. Bir görevlinin dumandan zehirlendiği orman yangınına dün de İstanbul'dan, Büyükşehir Belediyesi'nden istenen iki uçak ile havadan müdahale edildi.
Dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan ve rüzgarın etkisiyle gece büyüyen orman yangını sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Orman Bölge MÜdürlüğü yangında yaklaşık 50 hektar ormanlık alanın tahrip olduğunu açıkladı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, bugün kontrol altına alınması planlanan yangın söndürme çalışmalarına, altı ayrı noktada, 150 işçi, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 de dozer ile sürdürüyor. Çıkış nedeni belli olmayan yangınla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.