TÜRKİYE’nin kış turizm merkezlerinden Uludağ'da son bir yıl içerisinde kayak yaparken düşerek yaralananların sayısının 448 olduğu, mahsur kalan 61 kişi ile kaybolan 19 kişinin kurtarıldığı bildirildi.
Kayak sezonuna yeterince kar yağmadığı için hayal kırıklığı ile başlayan Uludağ'da son bir yıl içersinde 448 kişi kayak kayak yaparken düşerek çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi sonucu kar motoru ile bu kişilere ulaşan jandarma ekipleri, ilk müdahalesini yaptıkları yaralıları özel sedyeler ile sağlık merkezine taşıdı. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan, sağlık durumları ciddi olanlar, ambulanslar ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Jandarmanın son bir sene içersinde ikişer kişiden ulaşan ve kar motorları bulunan özel timler ile mahsur kalan 61 kişiye ulaştığı, kaybolan 19 kişiyi ise kurtardığı açıklandı.
Uludağ'da jandarma, kış sezonunda özel eğitim gören ve günün 24 saati dönüşümlü olarak çalışan 7 ayrı tim oluşturdu. Bu timler, kaybolma, mahsur kalma olaylarına müdahale ediyor, yaralıları ise sağlık merkezine taşıyor.