TÜRKİYE’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'daki oteller, yeni yıl için yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Yılbaşına özel paket program hazırlayan otellerin büyük bir kısmı, 29-30 ve 31 Aralık tarihleri için rezervasyon kabul ederken, tatilciler 3 günde iki kişilik tatil için ortalama 3 bin lira ödeyecek. Bu fiyatın içinde, tam pansiyon konaklama ve yılbaşı gecesi eğlence programı da yer alıyor.
Tatilcilerin “Beyaz Cennet” olarak adlandırdığı Uludağ’da, yağışın durmasıyla birlikte kar kalınlığı her geçen gün azalıyor. Meteoroloji, bu sabah zirvedeki kar kalınlığını 38 santimetre olarak ölçtü. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 7 dereceye kadar düştüğü Uludağ’da yılbaşına kadar yağış beklenmiyor.
Sezonunun açıldığı Uludağ’da yılbaşı hazırlıkları da sürüyor. Yeni yıla Uludağ'da girmek isteyen tatilciler için 3 günlük yılbaşı paket programı hazırlayan otellerin rezervasyonları yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Konukları için özel gala yemekleri, sahne şovları hazırlayan oteller, tam pansiyon uygulamasıyla yılbaşı paket programlarını da açıkladı. Yılbaşını Ağaoğlu My Mountain'de geçirmek isteyen iki kişi, 3 günlük yılbaşı paket programı kapsamında 3 bin 360 TL öderken, Alkoçlar Otel'de ise bu rakam 3 bin TL olarak belirlendi.
Beyaz Cennet'teki diğer otellerin yılbaşı paket programlarının fiyatları ise şöyle :
"Beceren Otel: 3 gece, iki kişi, tam pansiyon 2 bin 430 TL. Kervansaray Otel: 3 gece, iki kişi, tam pansiyon 2 bin 940 TL. Karinna Otel: 3 gece, iki kişi, tam pansiyon 3 bin 30 TL. Monte Baia Otel: Günlük, iki kişi, tam pansiyon bin 100 TL, Genç Yazıcı: Günlük, tam pansiyon, iki kişi bin 160 TL. Büyük Otel: 2 gece, iki kişi, tam pansiyon 2 bin 200 TL"