BURSA, () - TÜRKİYE’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’a ulaşımda çile haline gelen 31 kilometrelik yolu genişletme ve asfaltlama çalışmaları başladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk sıcak asfaltı dökerek başlattığı çalışmaların Milli Park girişinden Oteller Bölgesi’ne kadar olan ilk etabının kış sezonuna yetişeceğini söyledi. 
Uludağ’ın yıllardır yenilenmeyi bekleyen ve sürücülerin kabusu haline gelen 31 kilometrelik yol yenileniyor. Her yıl yaklaşık 600 bin kişinin gezdiği Uludağ'da, 2'nci bölgeden, Bursa'ya kadar olan yolun sıcak karışım asfalt ile kaplanması çalışmalarını Bursa Valisi Münir Karaloğlu başlattı. Toplam 21 milyon 500 bin lira sözleşme bedeli ile ihale edilen Uludağ Yolu’nun İnkaya’dan Oteller bölgesine kadar uzanan 26 kilometrelik kısmının kış sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. İki yıl sürecek olan genişletme ve asfaltlama çalışmaları ile yolun genişliği 12 metreye yükseltilecek.
VATANDAŞLARIMIZ TELEFERİĞİ KULLANSIN
Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Uludağ’ın Türkiye’nin ve Bursa’nın çok önemli bir değeri olduğunu belirterek, vatandaşların Uludağ’a kolay ulaşmalarını saylayacaklarını söyledi. Yol yenileme ve genişletme çalışmalarının hızla bitirileceğini ifade eden Vali Karaloğlu, "Çalışmalar bir şeritten devam ederken, diğer şeritten trafik akışı sağlanacak. O nedenle bölgedeki trafik yoğunluğu biraz artabilir. Bu yoğunluğun önüne geçebilmek için vatandaşlarımızdan daha ziyade teleferiği kullanmalarını rica ediyoruz. Hedefimiz daha kolay ulaşılan bir Uludağ. Bunun için vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” dedi.
21 MİLYON 500 BİN LİRA HARCANACAK
Karayolları 14’ncü Bölge Müdürü Öner Özgür ise, "Yol yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında İnkaya ile 1’nci Oteller Bölgesi arasında 26 kilometre, Sarıalan’a 3 kilometre ve 2’nci Oteller Bölgesi’ne de 2 kilometre olmak üzere toplam 31 kilometre yol yapacağız. Bu çalışma 21 milyon 500 bin liraya mal olacak” diye konuştu.
Yolu yenileyecek olan Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, en son asfalt çalışmasının 1996 yılında yapıldığına dikkat çekerek, yolu en kısa sürede eskisinden daha iyi hale getireceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sıcak asfalt dökme makinesini kullanarak, çalışmaları başlattı.

FOTOĞRAFLI