TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da pistler kar yağışı olmadığı için boş kalırken, festivallerin başlaması bölgeye canlılık getirdi.
Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' diye adlandırdığı Uludağ bu yıl en kurak sezonlarından birini yaşıyor. Aralık ayında 80 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı bir aydan beri yağış görülmemesi nedeniyle 6 santimetreye düştü. Toprağın görülmeye başladığı pistlere rağmen Uludağ, Türkiye'nin en uzun soluklu kış festivali olan 'Arçelik Winterfest' ve 'Avea Whitefest'in başlamasıyla yeniden hareketlendi. Festivaller kapsamında dün gece pop müzik şarkıcıları Hande Yener ve Bengü konser verdi. Konserlere büyük ilgi gösteren üniversiteli gençler, Hande Yener'i Grand Yazıcı Otel'de, Bengü'yü ise Karinna Redroom'da dinleme imkanı buldu. Her iki mekanı tıklım tıklım dolduran gençler, coşku dolu anlar yaşadı.
Uludağ’da 19-23 Ocak ve 26-30 Ocak ile 9-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Kış Festivali'ne, bu yıl 20 bini aşkın gencin katılması bekleniyor.