TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, yılbaşı sonrası Arap turistlerin akınına uğradı. Zirvede kar yağışının olmaması sömestr öncesi turizmcileri endişelendirdi.
Tatilcilerin ‘Beyaz Cennet’ olarak adlandırdığı Uludağ’da 15 Aralık’ta 87 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı bu sabah 21 santimetre olarak ölçüldü. Yağışların durması nedeniyle zirvedeki kar kalınlığının her geçen gün erimesi, sömestre öncesi turizmcileri endişelendirirken, yılbaşı sonrası zirve Arap turistleri ağırladı. Ülkelerinde göremedikleri karın tadını dolayasıya çıkaran Arap turistler, genellikle kar motosikletleriyle Uludağ çevresini dolaşarak zaman geçiriyor.
Hafta sonuna kadar kar yağışının beklenmediği Uludağ’da asıl hareketlilik sömestre döneminde yapılacak festivallerle görülecek. Uludağ'da her kış düzenlenen Winterfest bu sezon 3 dönem olarak organize edildi. İlki 19- 23 Ocak tarihleri arasında yapılacak programda ikinci program 26- 30 Ocak'ta, üçüncü program ise 9- 13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
ARK Organizasyon tarafından 12 konserin yapılacağı etkinlikler kapsamında Uludağ'daki 11 otelde konaklama ve ulaşım içeren paketleri internet üzerinden günlüğü 350 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. Ayrıca İstanbul, İzmir, Ankara’dan otobüsle 80 TL’den başlayan fiyatlarla gidiş-dönüş ulaşım imkanı sunuluyor.
Konser biletleri Uludağ’da satılıyor. Ayakta giriş ücretleri bu yıl ayakta 80 TL'den başlayacak. Festivali geçen yıl 8 bin kişi izlemişti. Birbirinden ünlü sanatçıların sahne alacağı programlarda Model, Hande Yener, Gülşen, Ozan Doğulu, Hadise/ Zumas & Sol Noir, Soner Sarıkabadayı ve Serdar Ortaç konser verecek.