ULU önder Atatürk, ölümünün 75’inci yıldönümünde Bursa’da da düzenlenen törenlerle anıldı. Saat 09.05’te kentte hayat dururken, saygı duruşunda bulunan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Mudanya’da da teknelerle denize açılan vatandaşlar da bayrak ve Atatürk posterleri açıp, andımızı okudu. 8 dalgıç da ulu önderi sualtında andı.
Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesindeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Meşalelerin yakıldığı tören alanında sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi. Atlı birliklerinde hazır bulunduğu tören alanında saygı duruşunda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadılar. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi önünde bulunan hasta, hasta yakınları ve görevlilerde bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.
Heykel’deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene ise Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe ile vatandaşlar katıldı. Törene katılan Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyeleri ise Atatürk Caddesi üzerinde Türk Bayrakları taktıkları bisikletleriyle saygı sürüşü yaptı.
DENİZDE DE ANMA
Ulu önder Atatürk’ün ölümünün 75’inci yıldönümünde Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde denizde de anıldı. Saat 09.05 geçe Mudanya limanında toplanan tekneler hep hep birlikte siren çalarak, bayrak ve Atatürk posteri açtılar. Sis bombaları da atan vatandaşlar andımızı okudular Bursa Mavi Keyif Dalış ve Cankurtaran Merkezi’nden 8 dalgıç bayrak ve Atatürk posteri ile dalarak sualtında ulu önderi andı.