Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Nijerya’ya bir arkadaşıyla beraber gezmeye giden ve orada sıtma hastalığına yakalanan, İstanbul’a gelirken de uçakta ateşi yükselip, kustuğu gerekçesiyle karantinaya alınan İtalyan vatandaşı 23 yaşındaki Elisa Sedon bugün tedavi gördüğü hastaneden taburcu olup uçakla ülkesine gitti.
Geçtiğimiz Cuma günü THY uçağı ile Nijerya’nın Kano kentinden İstanbul’a gelen Elisa Sedon uçakta ateşi yükselip kusunca olay uçuş ekipleri tarafından kuleye bildirilmişti. Uçak altına gelen tıbbi ekip Elisa Sedon’un sıtma hastası olduğunu kullandığı ilaçlardan ve Nijerya’daki doktorun raporundan anladılar. Ancak Batı Afrika ülkelerini tehdit eden ebola salgını nedeniyle İtalyan genç kadını sıtma teşhisinin doğrulanması için ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastanenin Enfeksiyon Kliniği'nde 4 gün tedavi gören ve ebola olmadığı anlaşılan Elisa Sedon, sıtma tedavisi tamamlandıktan sonra bu sabah hastaneden taburcu oldu.
Elisa Sedon bugün saat 16.05’te THY’nin TK-1325 sefer sayılı uçağı ile İstanbul’dan Bolonya’ya hareket etmeden önce gazetecilere konuşmak istemediğini söyledi. Elisa Sedon, “Doktorlarım da kendimi yormamamı ve gereksiz yere konuşmamamı istediler. Zaten yorgunum. Konuşmak istemiyorum” dedi.
Elisa Sedon daha sonra yanındaki arkadaşıyla birlikte THY uçağına binip saat 16.05’te İstanbul’dan Bolonya’ya gitti.

(FOTOĞRAFLI)