Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN (Hatay), () - HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, ülkelerinde yaşanan savaşı çizdikleri resim ve karikatürlerle anlattı.
İskenderun'daki Nesillerin Dirilişi Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli çocukların yaptığı resimlerin yer aldığı sergi açıldı. Sergilenen resimlerin birçoğunda Türkiye-Suriye dostluğu vurgusu anlatılırken Suriye haritası üzerinde tanklar, uçaklar, yoğunluk olarak işlenmesi dikkat çekti. Sergide ayrıca küçük çocuklar, söyledikleri şarkılarla bir an önce vatanlarına dönmek istediklerini ve savaşın bir an önce sona ererek hürriyetlerini kavuşmak istediklerini anlattı. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yaser Nahhas, merkezde kendi müfredatlarına uygun eğitim verdiklerini, fiziki imkanların dar olmasından dolayı bazı dersleri veremediklerini söyledi.
SAVAŞIN İZLERİNİ SİLEMEDİLER
Suriyeli çocuklara Türkçe eğitimi verilmesi için Türk makamlarına da talep de bulunduklarını ve Arapça bilen öğretmenleri beklediklerini ifade eden Nahhas, "Çalışmalarda çocukları serbest bıraktık ancak, savaşın etkisini üzerlerinden atamayan öğrenciler ülkelerinin içinde bulunduğu durumu resme aktardı. Tüm öğrenciler, ailesinin en az bir veya iki ferdini savaşta kaybetmenin psikolojisini yaşıyor. Çocukların karikatürlerle dünya ülkelerinden bir an önce barışın sağlanması için daha fazla çaba sarf etmeleri gerektiğini anlatmaya çalışıyor" diye konuştu.

UA(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)