İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, havayolu ve karayolu ulaşım kolaylığının sağlanması ile kent turizminin hareketlilik kazandığını söyledi. Tosun, "Ulaşım kalitesinin artması, Sinop'ta turizmi ve günü birlik turu yüzde 50 artırdı" dedi.
Karadeniz'de denizi ve yeşil doğasıyla önemli bir turizm kenti olan Sinop, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Özellikle havayolu ulaşımı ile bu yıl açılan Samsun-Sinop karayolunun ulaşım kolaylığı sağlaması kente bir hareketlilik getirdi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, "Havayolu ve karayolunun kalitesinin yükseltilmesi Sinop’ta turizmi ve günü birlik turu yüzde 50 arttırdı. Turistler artık günü birlik ziyaretlerinde de Sinop’u tercih ediyor. Yol standardının düzelmiş olması yeni bir rekabet gücünü de beraberinde getirdi. Yazın turist fazlamız var, kışın ise turist eksiğimiz var. Bizim kış turizmini de yükseltmemiz lazım. Ulaşım standardının düzelmiş olmasıyla birlikte kış turizmiyle ilgili çalışmalar yapacağız" dedi.
Ramazan ayı olmasına rağmen kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir artış olduğunu ifade eden İl Müdürü Hikmet Tosun, "Geçen yıl Sinop'u yaklaşık 800 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl bu rakamın 1 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz. Gelecekte Sinop turizmi daha da iyi yerlerde olacak. Sinop turizm konusunda kabuğunu kırmıştır. Gerek hava ve kara ulaşımı gerekse Kurvaziyer Turizmi Sinop’u ayrı bir noktaya taşıdı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI