TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Libya’nın Tripoli kentindeki bilet satış ofisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden muhasebe şefi Uğur Tezcan için genel müdürlük binasında bir tören düzenlendi. Törende Uğur Tezcan’ın annesi Emine Bayram fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.
Törene THY Genel Müdürü Temel Kotil, Uğur Tezcan’ın ailesi ve çalışma arkadaşları katıldı. Törende bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Kotil, "Acımız büyük. Uğur kardeşimiz İnşallah Allah'ın cennetine gider. Olay inceleniyor. Başta Başbakanımız olmak üzere dışişleri yetkililerimiz konu ile yakından ilgilendiler. Acımız büyük, başımız sağ olsun" dedi.
"VATAN SAĞOLSUN"
THY’den emekli olduğunu söyleyen Uğur Tezcan’ın amcası Emin Kılıç, şöyle konuştu:
"Acımız çok büyük. Uğur’u ben yetiştirdim. Çok efendi ve dürüst bir çocuktu. Bizleri bu acı günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Vatan sağ olsun."
TABUTU TEMEL KOTİL TAŞIDI
Törenin ardından Uğur Tezcan’ın tabutunu THY Genel Müdürü Temel Kotil ve çalışma arkadaşları taşıdı.
Cenaze aracının genel müdürlük binasından çıktığı anda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun havalimanından çıkışı denk gelince trafik bir anda sıkıştı. Trafiğin sıkışmasından dolayı Uğur Tezcan’ın yakınlarıyla polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Uğur Tezcan, Küçükköy Mehmet Esat Coşan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı THY Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.