ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun heykelini, katledilişinin 21'inci yıldönümünde adını aldığı Uğur Mumcu Meydanı'na dikecek. Mumcu'nun heykeli 23 Ocak Perşembe günü saat 11.00'da törenle açılacak.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Türk basın tarihinin usta kalemlerinden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun heykelini yaptırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 24 Ocak 1993 tarihinde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu'nun Türk siyasi tarihine ışık tutan yazılarının halen güncelliğini koruduğunu kaydetti.
23 OCAK'TA TÖREN DÜZENLENECEK
Büyükşehir Belediyesi olarak Uğur Mumcu'yu unutturmamak adına her yıl etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Akaydın, Mumcu'nun 21'inci ölüm yıldönümünde ise 2.5 metrelik heykelinin kaideye yerleştirildiğini söyledi. Başkan Akaydın, Mumcu'nun ölüm yıldönümünden bir gün önce 23 Ocak Perşembe günü saat 11.00'de heykelin yerleştirildiği Uğur Mumcu Meydanı'nda (Meydankavşağı) tören düzenleyeceklerini söyledi. FOTOĞRAFINDAN ESİNLENDİ
Heykeli yapan heykeltıraş Ayhan Yılmaz, 1.25 metre kaidenin üstüne 2.5 metrelik Uğur Mumcu heykeli yaptığını söyledi. Figüratif özelliklerde olan heykeli, Uğur Mumcu'nun yürürken bir fotoğrafından esinlenerek yaptığını dile getiren Yılmaz, eseri yaklaşık 6 aylık çalışma sonucu ortaya çıkardığını sözlerine ekledi. (FOTOĞRAFLI)