GAZETECİ- yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21'nci yılında Ankara'da suikaste uğradığı sokaktaki evininin önünde törenle anıldı. Mumcu'nun suikaste uğradığı günün yağmurlu olmasını sembolize etmesi amacıyla, tören alanındaki Uğur Mumcu Parkı’ndaki bir ağaca şemsiyeler asıldı.
Mumcu’nun adının verildiği ve evinin önündeki sokaktaki anma törenine eşi Güldal Mumcu, kızı Özge ve oğlu Özgür Mumcu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştükten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Mumcu'nun öldürülüşünden bugüne 21 yıl geçtiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. onu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi ile evinin karşısında önceki yıllarda yaptırılan Uğur Mumcu Parkı’ndaki 'Faili Meçhuller' anıtına çelenk koydu. Mumcu Ailesi ile Kılıçdaroğlu ve Baykal birlikte Uğur Mumcu'nun anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bıraktılar. Tören, Mumcu anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla son buldu.