ANKARA'da aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci- yazar Uğur Mumcu, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde anıldı.
CHP Kaş İlçe Örgütü tarafından Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen anma törenine, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Kalkan Belediye Başkanı ve CHP Kaş Belediye Başkan Adayı Ömer Saim Karakurt, CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer, İşçi Partisi İlçe Başkanı Rauf Ergün, CHP Kadın Kolları Başkanı Duygu Özkan, belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra turizmci Aslan Çöl, 'Uğurlar Olsun', Şerife Yıldırım ise 'Uğur Mumcu' adlı şiirleri okudu. Törende konuşan CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer, Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1193 yılında bombalı saldırı sonucu katledildiğini söyledi. Mumcu'nun bu ülkesini seven, kalemiyle 21 yıl bugünleri gösteren yurtsever bir insan olduğunu kaydeden Özer, "Bugünleri, 21 yıl önce gördü. Bize anlattı, anlatmaya çalıştı. Ondan, onun kaleminden korktular. Onu katlettiler. Bugün onun katilleri sokakta geziyor. Halen bulunamadı. Çünkü, başbakanın bugün şikayet ettiği bazı odakları Uğur Mumcu o gün gördü" dedi.
İşçi Partisi İlçe Başkanı Rauf Ergün ise "Uğur Mumcu, gerçek yurtseverdi. Soygunları, talanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarını o gün gördü ve yazdı. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu. Törene katılanlar, daha sonra hep birlikte 'Uğurlar Olsun' adlı türküyü söyledi. (FOTOĞRAFLI)