GAZETECİ Uğur Dündar, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda katıldığı söyleşide, "İzmir'e yerleşmeye karar verdim" dedi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Atilla Sertel ile Uğur Dündar, Bornova Belediyesi'nin İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) açtığı stantta düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atilla'nın da bulunduğu söyleşiye fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi. İzmirli Yasemin Baradan Dündar ile evli olan ve çocuklarının okul kayıtlarını bu eğitim yılı için İstanbul'dan İzmir'e aldıran Uğur Dündar, bu kente yerleşeceğini ilk kez açıkladı. İzmir'i çok sevdiğini ve aydınlık yüzüyle Türkiye'ye örnek bir kent olduğunu söyleyen Uğur Dündar, "İzmir'e yerleşmeye karar verdim" dedi.
Uğur Dündar ve Atilla Sertel söyleşide gündemdeki toplumsal ve siyasi konulara da değindi. Dinleyicilerden gelen, 'gençlerin uyuşturucudan nasıl kurtarılabileceği' yönündeki bir soru üzerine konuşan Dündar, "Ben hayatımı bu işe adadım. Yaptığımız yayınlarla İstanbul'da AMATEM'in kurulmasını sağladık. Bu konuda önemli bir bilinç oluşturduk. Ancak artık uyuşturucu baronlarını takip etmek çok zor. Polisin aralıksız nefes nefese bir çalışma içinde olması gerekiyor. Ancak en büyük görev de ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarını bu konuda bilgilendirmesi, tehlikelere karşı uyarması gerekiyor" diye konuştu.
Atilla Sertel, İzmir'in her açıdan cezalandırıldığını belirterek, Özel İdare mallarının belediyeye verilmemesini eleştirdi. Bütün özel idare çalışanlarının belediyelere devredilmesini rağmen, araç gereçeklerin otellerin binaların verilmediğini söyleyen Sertel, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediye başkanlarının olduğu illerde ise özel idareden kalan malların tümü belediyeye verildi. İzmirliler'in kamu mallarına sahip çıkması gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI