Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan Gezici UFO Müzesi çadırı kuruldu. Geçmişten günümüze toplanan verilerin yer aldığı çadır yoğun ilgi gördü.
Konacık Mahallesi Avenue Bodrum AVM önünde ziyarete açılan Gezici UFO Müzesi çadırı, yerli ve yabancı tatilcilerin ilgisini çekti. 3 ay boyunca ilçede ve çeşitli mahallerinde yer alacak UFO Müzesi çadırında uzayla ilgili bilgi, belge ve bulgular, uzaylı maketleri, haber kupürleri, çekilen video ve fotoğraflar yer alıyor. Haftanın 7 günü saat 15.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği belirtildi.
Geniş bir arşivin kamuoyu ile buluştuğunu belirten Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan şunları söyledi:
"Türkiye'de de yoğun bir UFO gözlemi yapılmakta. Türk hava sahasında insanlar bu konuyla ilgili ve gözlemler de yapıyorlar. Bu gözlemler sonucunda yapılan çekimleri de bizlere ulaştırıyorlar. Bodrum'dan elimize ulaşan 2'si fotoğraf, 2'si video görüntüsü yani 4 veri var. Bunlar şu anda inceleme altında. Bu görüntüler açıklanamayan veriler olarak değerlendirildi ve bu nedenle tarafımızdan daha kapsamlı olarak inceleniyor. İnceleme tamamlandığında kamuoyu ile de paylaşacağız."
'YETKİLİLER CİDDİ ADIMLAR ATSIN'
Haktan Akdoğan, UFO konusundaki hakkındaki tüm bilgileri fotoğraflarla, belgelerle, maketlerle çok geniş bir arşiv ile kamuoyuna sunmayı amaçladıklarını kaydederek şöyle konuştu:
"Eski çağdan günümüze bu ziyaretler yapılmakta. Bu nedenle bu bilgileri paylaşmak istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri de yakın zaman zamanda Gökçeada açıklarında hava sahamızda bir cisim görüldüğünü açıklamıştı. Birçok yabancı ülkede de bu tarz bilgiler artık kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. Türkiye'de de yetkililerin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Bu bilgilerin gizli kalmaması ve açıklaması için harekete geçilmesini istiyoruz. Üniversitelerin de bizlere destek olmasını istiyoruz." 
FOTOĞRAFLI