MALATYA'nın Arapgir İlçesi'nde 4 gün boyunca uçurum kenarında mahsur kalan keçi, Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından kurtarıldı.
Arapgir’e bağlı Kaynak köyü Levenge Mezrasında Hüseyin Gözübüyük'e ait bir keçi yaklaşık 100 metre yükseklikteki uçurumda oluktan aşağı inmeye çalışınca kayalıklarda mahsur kaldı. Tekrar yukarı çıkamayan ve 4 gün uçurum kenarında mahsur kalan keçinin kurtarılması için, sahibi durumu ilçe Kaymakamlığı’na bildirdi. Kaymakamlığın da durumu Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bildirmesi ile keçinin kurtarılması için  operasyon başlatıldı.
Titiz bir çalışma yürüten AFAD ekipleri, yukardan bir ip yardımı ile keçinin mahsur kaldığı bölgeye indi. Zaman zaman tehlike atlatan AFAD personeli sonunda keçinin yanına inmeyi başardı. Mahsur kalan keçiyi sırtından bir halatla bağlayan AFAD personeli, daha sonra halat yardımı ile aşağıya indirdi. Keçisinin kurtarılmasından büyük mutluluk yaşayan keçinin sahibi Hüseyin Gözüyübük, AFAD ekiplerine teşekkür etti.   
Daha önce de Hekimhan'da aynı şekilde kayalıklarda mahsur kalan 2 keçi yine AFAD ekipleri tarafından kurtarılmıştı.