DİYARBAKIR D Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu inşaatında çalışan taşeron firma işçileri, 8 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Şantiyenin işletme binası önünde kamyon lastikleri yakan işçileri polis güçlükle ikna ederken, yakılan ateş itfaiye tarafından söndürüldü.
Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından siyasi tutuklu ve hükümlülerin kaldığı D Tipi Kapalı Cezaevi'nin yanındaki alanda yapılan yeni Ceza ve İnfaz Kurumu inşaatında çalışan yaklaşık 150 işçi, 8 aydır ücretleri ödenmediği gerekçesiyle eylem düzenledi. İnşaatın yönetim binasının önünde toplanan işçiler kamyon lastikleri yaktı.
İnşaat alanından dumanların yükseldiği ihbarını alan polis ekipleri olay yerine sevk edildi. İşçi temsilcileri ile görüşen polis amirleri, sorunu bu şekilde çözemeyeceklerini, şikayette bulunmaları halinde inşaatı üstlenen ve ücretlerini ödemeyen firma sorumlularıyla görüşebileceklerini söyledi.
İşçilerden Mehmet Duman, müteahhit firmanın alacaklarını verme konusunda kendilerini sürekli oyaladığını belirterek, "8 aydır bu inşaatlarda çalışıyoruz. Bize hak ettiğimiz parayı vermiyor. Bugün bize para vereceğine ve buraya geleceğine dair söz verdi ancak gelmedi. Kendisi yerine buraya polisleri göndermiş. Biz de sesizimizi duyarabilmek için ateş yaktık. Bizi polisle karşı karşıya getirmesin, sorunumuzu çözsün" dedi.
Polislerin ikna etmesi üzerine işçiler şantiye alanından çıkarken, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri ise ateşi söndürdü.