Murat ÇAKIR/İSTANBUL, () ATLASJET yolcuları, uçuşlarında Business Class alternatifini seçerek, seyahatlerini daha ayrıcalıklı hale getirebiliyor. Business yolcularına uçuşta Sky Chef (Uçan aşçı ) hizmeti veriliyor.
İstanbul-Londra uçuşlarında Sky Chef “ Uçan aşçılar “ görev yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan İstanbul-Londra uçuşları için Atlasjet’in görevlendirdiği uçan aşçı Dilek Hacıoğlu’nun önceki mesleği ise modellikti. Modellikten, uçan aşçılığa geçen Dilek Hacıoğlu, bir İstanbul-Londra uçuşunda Doğan Haber Ajansı’na () konuştu. Hacıoğlu, modellikten aşçılığa geçişini şöyle anlattı:

“ 4 yıl okul hayatım boyunca model olarak çalıştım çeşitli yerlerde ve markalarda. İç, dış giyim ve tesettürde. İki ay boyunca Atlasjet ile Sancak firmasında eğitim aldık. Öncesinde de çeşitli içki ve gıda firmalarında çalışmıştım. Şimdi artık görevime burada başladım.” 

Hacıoğlu, uçaktaki görevini  “Ben burada flying chef’im ( Uçan şef-aşçı). Business Class yolcularıyla özel olarak ilgileniyorum. Yemek sıcaklıklarıyla ilgili detaylı ısıtma, içecek servisleri, gramajları, yemek sunumu, baharatlar ve soslar benim görevim bu “ diyerek açıklarken Londra yolcularının uçakta aşçı olmasını istediklerini söyledi. Hacıoğlu, ”Londra yolcuları karşılarında flying chef görmek istiyorlar. Yolcular hostes kadar flying chef’in de olmasını bekliyorlar “ dedi.

 ERSOY: DEVAMLI YOLCUYU BEKLEDİĞİMİZE İNANDIĞIMIZI GÖSTEREN FARKLI BİR UYGULAMA
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’ da uçan aşçı uygulaması için “ Bunun nedeni Londra uçuşlarında standart uçuşlarımızın dışında çok daha zengin ikram menüleri kullanılıyor. Bunlar da bir aşçı yardımıyla servise hazırlanıyor ve servis ediliyor yolcularımıza. Bu Londra uçuşlarına verdiğimiz öneminde göstergesi ve bu hatta devamlı yolcuyu beklediğimize inandığımızı gösteren farklı bir uygulama. İlk defa özel bir havayolunun başlaması da - dünya da ilk biziz- özel havayolu şirketleri içinde . Bu gerçekten yolcular arasında şaşkınlıkla karşılanıyor. Sempati ve güler yüzle kabul ediliyor ve vazgeçilmez bir farklılık yaratıyor “ diye konuştu.

MÇ (MK) (FOTOĞRAF)