Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ERASMUS Programı kapsamında Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde buluşan İngiliz, Fransız ve Türk gençler, gazete kağıtlarının kostüm olarak kullanıldığı bir sokak tiyatrosu sergiledi.
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü'nde Doç. Dr. Ebru Gökdağ'ın organizasyonu ile Hayat Boyu Öğrenme, Erasmus yoğunlaştırılmış programlar kapsamında İngiltere'dan Winchester, Fransa'dan Brest ve Anadolu üniversiteleri öğrencileri, ortaklaşa yürüttükleri 'Uluslararası İşbirlikleri ve Sokak Tiyatrosu Projesi' kapsamında sokak tiyatrosu üzerine eğitimi almak üzere Manavgat'ta bir araya geldi.
GAZETELERLE KAPLANDILAR
Toplam 54 öğrenci ve akademisyeni buluşturan projedeki sokak tiyatrosu eğitim ve çalışmalarında, İranlı sufi şair Feridüddin Attar'ın 'Kuşların Dili' adlı eseri temel alındı. Öğrencilerin proje çerçevesinde hayata geçirdiği 'Kağıttan İnsanlar' isimli sokak tiyatrosu, ilçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda sergilendi. Vücutlarını gazete kağıdıyla kaplayan öğrencilerin sokak tiyatrosu, vatandaşlarca ilgiyle izlendi.
KÜLTÜRLER ARASI DİYALOG
Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ebru Gökdağ, Anadolu Üniversitesi'nin de içinde olduğu 'Uluslararası İşbirlikleri ve Sokak Tiyatrosu Projesi' ile kültürler arası diyalog kurduklarını ifade ederek, "İngiltere Winchester Üniversitesi'nden 15 öğrenciden oluşan sokak tiyatrosu, Fransa Brest Üniversitesi'nden kültür yöneticiliği ve medya bölümü öğrencilerinden 15 kişi, ayrıca Fransa'dan üç adet profesyonel müzisyenin yanı sıra Anadolu Üniversitesi, Winchester Üniversitesi ve Brest Üniversitesi'nden profesörler burada. Side'de bu projeyi hayata geçirmek için bir araya geldik. Bu proje kapsamında çocuklara sokak tiyatrosu konusunda eğitim verdik. Bu eğitimlerin ardından bir sokak tiyatrosu gösterisi çıkardık" diye konuştu.

KA(SU/AK)(FOTOĞRAFLI)