Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - TÜRK, Yunan ve Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından organize edilen ve 187 sporcunun katıldığı 21 kilometrelik ‘sınırsız dostluk’ yarı maratonunu erkeklerde Bulgaristan uyruklu Shaban Mustafa kazanırken, kadınlarda ise Bahar Doğan birinci oldu.
Maratona 65’i Yunanistan’dan, 48’i Bulgaristan’dan toplam 187 sporcu katıldı. Tarihi Meriç Köprüsü’nden başlayan maratonda sporcular start verilmesinin ardından Karaağaç Mahallesi’ndeki Pazarkule Sınır Kapısı’nı geçip, karşı taraftaki Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’ndan dolaşarak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı bitiş noktasına ulaştı. Yarı maratonu 1 saat 13 dakika sürede tamamlayan Bulgaristan uyruklu Shaban Mustafa erkeklerde birinci olurken, Murat Kaya ikinci, Ramazan İsmel ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise 1 saat 22 dakikada parkuru tamamlayan Bahar Doğan birinci, Nilay Esen ikinci, Yasemin Can ise üçüncü oldu.
Yarı maratonu birinci tamamlayan 36 yaşındaki Shaban Mustafa, Bulgaristan'da Kırcaali Belediyesi’nde çalıştığını ve bu maratona iyi hazırlandığını söyledi. Mustafa, “Edirne’ye gelip maratonu kazandığım için mutluyum. Kırcaali Belediyesi’nde çalışıyorum. 15 yıldır atletizmin içindeyim daha önce de maratonlarına katılıyorum. Bu yılki Antalya’da yapılan maratona katıldım ve kazandım" dedi.
Yarı maratonda dereceye girenlere madalyalarını 653’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Süleyman Mecek tarafından verildi.

EÖ(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)